Asociatia Nationala a Profesionistilor in Managementul Riscurilor din Romania

  • Asociatia Nationala a Profesionistilor in Managementul Riscurilor

    RISCUL – FACTOR INEVITABIL IN DESFASURAREA ACTIVITATII UNEI FIRME
  • 1

 

 

CE ESTE MANAGEMENTUL RISCULUI?

 

Riscul (incertitudinea) poate fi identificat in toate actiunile noastre (fie ele profesionale sau personale). Managementul riscului reprezintA o activitate importanta a sistemului de control intern, prin intermediul careia sunt identificate, analizate (clasificate) si dezvoltate strategii de raspuns la riscurile semnificative din cadrul organizatiei, cu scopul de evita/diminua efectele acestora asupra derularii in conditii optime a activitatilor, in vederea atingerii obiectivelor propuse.

 

IMPORTANTA MANAGEMENTULUI RISCULUI IN DERULAREA ACTIVITATILOR UNEI FIRME

 

Managementul riscului ne ajuta sa diminuam procentul aparitiei de evenimente care ne pot afecta (pozitiv sau negativ) obiectivele stabilite.

Orice activitate are un grad de supunere la risc oricat de neinsemnata ar fi aceasta, deoarece, orice activitate implica luare unor decizii neplanificate, investirea de resurse si diferite schimbari ale mediului. Deciziile intra si ele sub incidenta riscurilor, fiind direct influentate de modul de gandire, experienta si de perceptia celui care se afla in functia de conducere, pe cand diferiti factori interni si externi pot crea modificari asupra resurselor alocate in vederea realizarii scopurilor. Avand in vedere cele spuse mai sus, putem afirma ca, organizatia este supusa la un numar nelimitat de riscuri.

Dinamica societatii in care traim ne obliga la a dezvolta in permanenta o atitudine pro-activa (decat una reactiva) cu privire la viitor si factorii externi ce pot cauza eventualele abateri de la scopul stabilit.

Nicio organizatie nu poate evita supunerea la risc, riscurile neidentificate sau identificate tarziu pot produce efecte asupra resurselor organizatiei si obiectivelor sale sau chiar a patrimoniului sau. 

Factorii de risc reprezinta elemente inevitabile in orice activitate, prin urmare identificarea unor planuri de actiune in vederea eliminarii sau diminuarii impactului acestora asupra organizatiei ar trebui sa reprezinta o constanta in derularea activitatii managerilor. Managementul riscurilor creaza un mediu de protectie pentru organizatie prin activitatile sale. Astfel, riscurile sunt identificate, evaluate si se vor elabora cele mai bune metode de tratare a lor.

ASOCIATIA NATIONALA A PROFESIONISTILOR IN MANAGEMENTUL RISCURILOR DIN ROMANIA este o organizatie neguvernamentala, non-profit, apolitica si independenta, avand ca si obiectiv principal reprezentarea intereselor si promovarea practicilor profesionistilor ce activeaza in domeniul riscurilor in Romania.

 

 

 

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected

 humour, or randomised words which don't look even slightly believable. If you are going to use a passage of Lorem Ipsum, you need to be sure there isn't anything embarrassing hidden in the middle of text. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. It uses a dictionary of over 200 Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable. The generated Lorem Ipsum is therefore always free from repetition, injected humour, or non-characteristic words etc.